Religieuze gemeenschappen

Print Friendly, PDF & Email
In Sint-Kruis verblijven er, anno 2014, enkel nog in het klooster in de dorpskern en op Male, zusters van de “stichtingen” van de congregatie van de Zusters van Maria van Pittem. Sinds 2020 wonen de zusters samen in het klooster Pastorieweg 2 in het centrum van Sint-Kruis. De gebouwen in Male worden gebruikt door de welzijnsschakel Kantel.
 
In de gebouwen van de Zusters van de Kindsheid van Maria Ter Spermalie in de Polderstraat zijn er geen kloosterzusters meer, alsook niet in de Sint-Trudo-abdij van Male, tot 2013 de verblijfplaats van de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf. Ook de Spaanse zusters van de congregatie ‘Servantes de Maria’ die tijdens de tweede helft van de vorige eeuw in het oud landhuis, “het Groen Kasteeltje”, in de Altebijstraat niet ver van de Kruispoort resideerden, zijn er niet meer. In de jaren vóór de eerste wereldoorlog was het kasteel Warren in de Polderstraat de verblijfplaats van een twintigtal zusters van “Les Soeurs de Notre Dame de Moulins”.
Met dank aan Johan Duyck, auteur rubriek religieuze gemeenschappenAnno 2020 zijn de zusters van Maria van Pittem op Sint-Kruis enkel nog woonachtig in de Pastorieweg . De zusters uit de dorpskern van Male zijn naar daar verhuisd.
  • contact met de congregatie :
    Pastorieweg , 8310 Sint-Kruis
    tel. 050 35 41 05
    e-mail:  roos.sagaert@telenet.be

    Meer info op de website van de Unie van de Religieuzen van Vlaanderen: klik hier