Pasar

Print Friendly, PDF & Email
Pasar vzw is een sociaal-culturele vereniging die zoveel mogelijk mensen wil motiveren en kansen geven om hun vakantie en recreatie zo waardevol mogelijk in te vullen. Ook zij die om een of andere reden verhinderd worden om vakantie te nemen, krijgen daarbij aandacht. ‘Vakantie voor allen’ realiseren is daarbij de onderliggende idee. De vereniging staat voor iedereen open.De vereniging telt ruim 38.000 aangesloten gezinnen en 320 lokale of regionale groepen en themaclubs.

Kwaliteitsvolle activiteiten zijn de kracht van Pasar gezinswandelingen, fietstochten, uitstappen, bezoeken, weekends, kampeertrips, …. Het aanbod van Pasar wordt opgebouwd vanuit 3 basispijlers: natuur, cultuur en avontuur.
Natuur: Via activiteiten zoals het thema BUUR NATUUR (her)ontdek je met Pasar het getjilp van vogels, de geur van het bos en het pad van de mieren … en de mooiste plekjes van Vlaanderen
Cultuur: Van een bezoek aan je eigen kerktoren tot en met een reisreportage over de rijke Inca-cultuur, bij Pasar staat het allemaal op het programma. Wedden dat er ook wat tussen zit dat in jouw cultuurkraam past?
Avontuur: Met speciaal verlaagde mountainbikes door de mergelgrotten van Kanne scheuren, kamperen op de Kemmelberg, rafting in Noord-Frankrijk of initiatie ULM-vliegen in je eigen achtertuin…
Pasar zit duidelijk niet om een avontuurtje verlegen!
Pasar biedt toeristische informatie en service: Pasar geeft het toeristisch magazine Pasar uit met in elk nummer kwaliteitsvolle informatie voor vakantie en recreatie in binnen- en buitenland. Het magazine krijgt elke maand ruim 285.000 lezers! Pasar organiseert kant-en-klare vakanties en reizen. Pasar vzw organiseert (Reisbureau licentie 5417) een ruim aanbod van ontspannende en kwaliteitsvolle vakanties in binnen- en buitenland: wandelvakanties, fietsvakanties, culturele rondreizen, kampeerrondreizen, kampeervakanties, … Degelijke programma’s staan borg voor kwaliteit, tegen duidelijke en eerlijke prijzen. De reizen met Pasar staan uiteraard ook voor duurzaam en verantwoord reizen, met respect voor de natuur en de plaatselijke bevolking.
Pasar werkt mee aan het toeristisch beleid.
Daarom werkt Pasar ook actief mee met diverse instanties die het toeristisch beleid uitstippelen of bepalen zoals Toerisme Vlaanderen, toeristische diensten, initiatieven voor ‘recreatief medegebruik’, andere binnenlandse toeristische organisaties, internationale toeristische organisaties … Pasar levert daarbij grote inspanningen voor de uitstippeling en bewegwijzering van wandelpaden en fietsroutes.

Voor de website: klik hier