MWWW Kermis op Male

Print Friendly, PDF & Email

Male, waar wij wonen organiseerde Male kermis op 30 juni 2024 op het Peellaertplein te MALE.
Enkele sfeerbeelden van de kermis van Male waar wij wonen…op het Peellaertplein:
prachtige optredens, totaal uitverkochte barbecue, gratis promoshots en tombola, ballentrap en nog veel meer…
Dank aan: wie aanmoedigend aanwezig was, mede- werkers, bestuur en trouwe sponsors van Male en ommeland. En…’uiteraard’ werden ook de goede doelen niet vergeten.
Goed doel 1:de voedselbank ‘Kantelhuis’ Sint-Kruis; Bijna 2 jaar is er elke 2de zaterdag van de maand van 8 tot 10.30 u. gratis voedselbedeling voor een 40-tal gezinnen in Kantelhuis&, Kan. Decoeneplein 11 te Sint-Kruis(Male) – in de lokalen achter ’t Couvent –
Die voedselbedeling wordt georganiseerd door vrijwilligers van Sint-Vincentiusvereniging Sint-Kruis
Goed doel 2: ERFGOEDBORDJES in Male. Male ademt geschiedenis.
Indrukwekkend is het kasteel van Male, eeuwenlang de woonplaats van machtige heren. Dat deze heren vele naamloze Malenaars lieten terechtstellen, is minder bekend. Van het galgenveld van toen, getuigt nu nog de lindencirkel op het kruispunt Brieversweg/Beukenboslaan. Het project Erfgoedbordjes, aangestuurd door de Werkgroep Heemkunde Sint-Kruis, zal deze historische plaatsen in Male onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren via bordjes met informatie op maat van de Malenaar én van de toevallige voorbijganger. Male waar wij wonen is heel graag de ‘ mecenas ‘ van die twee bordjes want ‘ erfgoed ‘ is en blijft heel belangrijk !