Koffiestop in WZC Westervier

Print Friendly, PDF & Email

Samen voor gerechtigheid is aanstekelijk: Koffiestop in Sint-Kruis

Van 14 februari tot 31 maart 2024 riep Broederlijk Delen op tot actie en geldinzameling. Want je staat er niet alleen voor als je streeft naar een eerlijke en duurzame wereld, een wereld waarin iedereen goed kan leven. Zelfs op onverwachte plaatsen streven mensen naar een positieve impact, hoe klein of groot ook. Het is tijd om onze krachten te bundelen, en dat is precies wat Broederlijk Delen doet met de 25%-revolutie. Alleen samen kunnen we opstaan tegen de ontspoorde economie.

De Koffiestop is een jaarlijkse traditie die ons verbindt met het Zuiden. Gewoonlijk vind je de kraampjes buiten met thermoskannen koffie om op te warmen, maar dit jaar zochten we binnen de warmte op, op 1 maart, in cafetaria Altegaar in Westervier. Op de grens van Sint-Kruis en Assebroek kon je genieten van zelfgebakken taart en een kop troost.

Een Koffiestop is een evenement waarbij velen de handen uit de mouwen steken. En dat gebeurde ook deze keer. In wzc Westervier bakten bewoners in verschillende woonkamers lekkernijen. Dit resulteerde in een buffet van brownies, appeltaart, cake met chocoladestukjes, yoghurtcake en suikervrije cake. Natuurlijk waren er ook mensen nodig om deze lekkernijen te serveren en om ze op te eten. Parochieassistente Lien, vriend van het huis,  Nicole en andere enthousiastelingen stonden klaar bij het kraampje. Veel andere buurtbewoners en vrijwilligers brachten bezoekers van het centrum voor dagverzorging Sparke Viers en bewoners van Westervier naar de gezellige cafetaria. Ze volgden hun neus naar de warme koffie en verse gebakjes.

Door samen ons steentje bij te dragen – de een bakte, de ander stond bij het kraampje, weer anderen brachten bewoners naar de gezelligheid en nog anderen genoten van al het lekkers – zamelden we in totaal 279 euro in. Dit geld zal worden gebruikt ter ondersteuning van initiatieven in Congo. Een mooie verbinding, want de zusters die tot enkele jaren geleden in Westervier woonden, zijn betrokken bij het missieproject Mufunga in Lubumbashi en Likasi in Congo van de zusters O.L.V. van 7 Weeën. Dat is wat krachten bundelen betekent.

Op naar volgend jaar!